DE website voor fijnproevers, lekkerbekken en... schrokkoppen!

Kies in het menu, links.

Te noteren :

2015 10 produits wallons He ;;; 2012 03 balade
Delicatessen : de boetiek!  

Geleide Lekkere wandelingen 2017

 

 


Op 26 november 2014 werd een petitie bij de Franstalige Belgen gelanceerd om de erkenning van de Friekotcultuur in België als orale en immateriële erfgoed te ondersteunen  - lees ons artikel (en anderen, in het Frans) op de Fritkot en de Belgische cultuur

In 2012-2013 en 2013-2014, waren Nicole Hanot en Charles Ménage verantwoordelijk voor cursus "Geschiedenis van de west kookboek tot de twintigste eeuw" van Executive Master in Food & Design van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Brussel / Arba-Esa / CIRPC.

Uit deze cursus komt een conferentie in het Frans voor verenigingen en groepen die kunt in het museum of in uw lokaal gebracht worden : Een ongebruikelijke conferentie die enkele mythes over de culinaire auteurs de nek omdraait ; ze laat u een zeer bijzonder literatuur ontdekken want "kookboek" is niet noodzakelijk synoniem met receptboek… En humor en verrassingen zijn altijd aanwezig ! De kwaliteit van de illustraties maakt u ook beter de hartstocht van bibliofielen waarderen.