Een boetiek voor uw plezier

stand franciane 1 stand franciane 2

© BMG

Een stand van 28 m2 is voor de thema's Natuur & Kookkunst naast de monumentale schuur gereserveerd.

Het voltooit daarmee het aanbod met betrekking tot de gastronomie van de Ferme castrale: Bibliotheek en Museum van de Gastronomie, taverne Al Rawète, begeleide wandelingen "Lekkere Nature" en workshops op eetbare wilde planten.

U vindt daar tweedehandse boeken over gastronomie en wijn maar ook delicatessen en, van april tot september, aromatische of specerijenplanten.

Franciane je Caille stelt u voor peperkorrels uit de wereld (Madagaskar, Togo, India, Pakistan, China, Japan, Brazilië ... - kortom meer dan twintig uitzonderlijke pepers), curry uit India en Pakistan, rode of zwarte zouten uit Hawaï, blauwe uit Perzische, roze uit Himalaya, Guerande zouten, en andere op smaak van truffels of hibiscus... en specerijen mengsels uit China, Japan, Argentinië, Canada...

Honing uit Frankrijk, Portugal en Wallonië, Haspengouwse jammen, jam met saffraan, jam... met geen suiker toegevoegd, Engels marmelade, Périgord terrines en andere produkten zullen u hele familie verruken als kruidentheeën of biologische siropen uit Gaume, choco bio - zonder palmolie... - of truffel mayonaise en andere sauzen Béarnaise…uit Tubeke/Tubize!

U vindt er ook verschillende oliën en azijnen om een verfijnd tintje aan uw voorbereidingen te geven.

Specialiteiten van het Museum van de Gourmandise - "lange levensduur azijn" en "Apér'Icole" - worden ook daar verkocht.

Van lente tot herfst, zult u traditionele specerij potplanten kopen, maar ook andere zeldzame hardnekkige planten, zoals basilicum China, kaneel-basilicum, Agastache, bergamot of pimpernel dat uw gasten zullen verbazen.

logo-franciane copie

Geopend in 2013 is Natuur & Kookkunst een "lokaal verkooppunt" erkend door het Bureau van de Waalse producten.

logo OPW-Franciane

De stand is als de Ferme castrale geopend: zaterdag 14-19 uur en zondag 11-19 uur - met uitzondering in november, december, januari en februari, waar de activiteiten van de hoeve om 18 h stoppen.