Li pus grande bibliyothéque di Bèljike po l'fène couhène
Ine dès pus grandes d'Eûrope

Pus d' 20 000 lîves dè couhène èt dès mèyes di dôcumints (mènus, ètiquètes, etc.)

chocolat-belge  art-bien-manger  pasteur-etude-biere  traite-vigne  pomone-tournaisienne  wynants

 

manuel-fumeur-priseur

 

Li Bibliyothéque dèl Goûrmandîse a 4 pårtèyes car li pårtèye "Bibliotheca gastronomica" – Pus d' 20 000 lîves so tot çou qu'on magne, lès-årts dèl tåve èt l'toûbak', principålemint è l'Eûrope èt pôr èl Bèljike : lisses di lîves, istwére, ricètes di tos lès tins, årt dèl couhène, chimiye dès-alimints, publicités, îmådjes, litérateûre, muzike… – a été transmise à l'asbl Centre de gastronomie historique à Bruxelles :  https://www.centredegastronomiehistorique.com/contactez-nous/

1. Bibliyothéque d'istwére di l'årt èt d'arkéologiye :

2 500 lîves so l'årchitèctûre, li pintûre, lès meûbes, li dècoråcion, li fèronerèye, l'ôrféverèye, li céramike, etc.

1. Bibliyothéque dèl danse :

2 000 lîves so l'danse, avou l'lisse di tot çou qu'on pout trover so l'danse, li vèye dès danseûs, l'istwére dèl danse èt dè balèt, lès lîvrèts, lès diccionêres,...(danse classike, modèrne, di jaz, èspagnole, folklorike, di sålon), lès grandès scoles, lès troupes di balèt, li litérateûre, lès fotos, etc.

3. Fonds Georges Plumier :

Archîves locåles èt litérateûre è walon (Hèrmåle).

4. Bibliyothéque dè Scriyèdje èt dèl Posse :

Lîves èt documints so l'istwère dè scriyèdje èt dèl Posse

Vos-avez dès vîs papîs scrîts, dès lîves, dès cayès avou dès ricètes, dès mènus ?
N' lès tapez nin à l'ouh, ofrez-lès al bibliyothéque
!
I pôront co chèrvi.

On n'pout intrer è l' såle di lèctûre qui tot prindant radjoû - såf li sèm'di, dîmègne èt djoûs d'fièsse. On d'mande dè payî po prinde pårt ås frês. On pout lére lès lîves seulemint so plèce.
Nos polans r'cwèri çou qu'vos d'mandez, so dèvis. 
Totes lès condicions sont ci.

bibliot

Såle di lèctûre dèl Bibliyothéque.

Qwèri à savu èt radjoû : po tèlèfone ou mèl

 Nota bene : 


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La salle de lecture est ouverte au public uniquement sur rendez-vous et après demande écrite et motivée.  
Les ouvrages sont accessibles en consultation, sur place, au tarif suivant :

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Pour mémoire : La Bibliothèque de la Gourmandise est une bibliothèque privée, non subsidiée, gérée par une association sans but lucratif et ne peut se permettre de fournir des services gratuits.


Témoignages :

Remerciements : Charles-Xavier Ménage (qui m'a convaincu de me lancer dans la gastronomie historique) et Nicole Hanot du Musée de la Gourmandise à Hermalle-sous-Huy (...)

Pierre Leclercq, La joyeuse entrée du prince-évêque de liège Robert de Berghes.
Le 12 décembre 1557, une journée solennelle ponctuée par un somptueux banquet
,
Le Livre Timperman, coll. Histoire de la cuisine wallonne, archéologie expérimentale n° 1, 2009, p. 4.

Travailler, même bénévolement, pour votre bibliothèque et vos musées serait pour moi aussi enrichissant que profitable.(…) Articles scientifiques, articles de presse, aide à l’organisation de rencontres ou de conférences, révision du catalogue, numérisation de certains ouvrages… J’aimerais vous prêter main-forte.

Maryse Colson, La naissance du livre de cuisine. Étude discursive des ouvrages culinaires d’Ancien Régime (1651-1799)
(thèse de doctorat), ULg, Liège, 2014 – par courriel en décembre 2014.