DE website voor fijnproevers, lekkerbekken en... schrokkoppen!
Kies in het menu, links.
Te noteren :
Van 29 november 2021 tot en met 27 februari 2022 zijn de Ferme castrale en zijn musea alleen open op afspraak - info [at] hermalle-sous-huy.be - 085 31 42 86, gezien pandemie, weersomstandigheden en een tekort aan vrijwilligers. Heropening op 5 maart 2022. Bedankt voor uw begrip.
![]() |
;;; | ![]() |
Kookboeken te kopen! |
Op 26 november 2014 werd een petitie bij de Franstalige Belgen gelanceerd om de erkenning van de Friekotcultuur in België als orale en immateriële erfgoed te ondersteunen - lees ons artikel (en anderen, in het Frans) op de Fritkot en de Belgische cultuur In 2012-2013 en 2013-2014, waren Nicole Hanot en Charles Ménage verantwoordelijk voor cursus "Geschiedenis van de west kookboek tot de twintigste eeuw" van Executive Master in Food & Design van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Brussel / Arba-Esa / CIRPC. Uit deze cursus komt een conferentie in het Frans voor verenigingen en groepen die kunt in het museum of in uw lokaal gebracht worden : Een ongebruikelijke conferentie die enkele mythes over de culinaire auteurs de nek omdraait ; ze laat u een zeer bijzonder literatuur ontdekken want "kookboek" is niet noodzakelijk synoniem met receptboek… En humor en verrassingen zijn altijd aanwezig ! De kwaliteit van de illustraties maakt u ook beter de hartstocht van bibliofielen waarderen. |