Al Rawète, taverne van het museum van de Gourmandise in de "Ferme castrale"

Pour des raisons indépendantes de notre volonté, la taverne de la ferme castrale de Hermalle-sous-Huy sera fermée ce dimanche 2 avril 2023. Nous en sommes sincèrement désolés. Merci pour votre compréhension.

Gastronomische hapjes te eten

Een kookkunst van vroeger met recepten uit de 5e tot de 20e eeuw !

Au singulier Musée de la Gourmandise, « Al Rawète » est un restaurant totalement voué à la cuisine à l’ancienne et aux plats de terroir. Ceci avec des repas-découvertes de recettes oubliées ou remises à l’honneur dont des recettes du Ve siècle !  Une vraie destination pour amateur d’histoire et de savoir.

"In het bijzonder Museum van de Gastronomie, is "Al Rawète" een restaurant helemaal aan de oude kookkunst en lokale gerechten gewijd . Dit met ontdekkingmaaltijden van vergeten of weer aan de eer gezet recepten – vanaf de vijfde eeuw! Een ware bestemming voor liefhebbers van geschiedenis en kennis."

Joëlle Rochette, gastronomische criticus
www.levifweekend.be, 2 november 2009

 tav-feu-boistav-terrasse

Te ontdekken in indrukwekkende zalen met oude voorwerpen,
vóór de open haard, of in de schaduw van de parasols.

Ten bate van de vzw La Rawète.

Sinds 2005 bieden wij een verrassende kaart en begeleiden u in het ontdekken van de geschiedenis van kookunst.

Een unieke ervaring in België! ...Wiens idee in 2016 werd overgenomen door het Préhistomuseum van  Flémalle waar de historicus Pierre Leclercq (die werd door ons overtuigd van het belang om zich te concentreren op de geschiedenis van kookkunst) vier menu's het weekend alleen op reservering biedt.

Durf onze specialiteiten, zowel voor de gerechten dan voor de dranken!
Voor zachte prijzen...

Het gerechtenmenu is voor zes maanden (herfst-winter, lente-zomer kaart) voorbereid en de aangeboden gerechten zijn volgens oude recepten (de oudste dateert uit de vijfde eeuw) of volgens streekrecepten gemaakt ; deze recepten komen uit de boeken van ons bibliotheek.

Verrassing is gegarandeerd! U kunt uw selecties online op basis van de kaart hier in pdf gepubliceerde doen en ze per telefoon reserveren - +32 (0) 85 31 42 86.

Merk ook op dat de kaart historische informatie geeft.
Wist u hoe oud Maitrank en Jupiler zijn ? de rinkinkin en St. Mengold ? Saulge saulcisse en slakken "en fricassée de poulets"? Belgische wafels en wentelteefes? ^ _ ^

De taverne van de musea, door vrijwilligers van de vereniging verlevendigd, is het hele jaar door, op zaterdag vanaf 14 tot 19:00 en zondag vanaf 11 tot 19:00 geopend. Opgelet: Laatste bestelling aan de Kok om 18:35 (vanaf november tot februari om 18:00). Dat laat onze vrijwilligers toe om de avond thuis voorbij te gaan.

paiement sans contact 3Langues


Let op: het is niet mogelijk met dit systeem extra geld "nemen" want we hebben maar een beetje geld.



Getuigenis

Popular local place to eat. Prices were good and food was quite yummy. Lots of local beers to choose from on the menu. Mark given : ****°

jpossum, Aussie (Netherlands), 31 mei 2010, op www.tripadvisor.fr



VOOR GROEPEN

Voor groepen van minimum 15 personen, stellen we ook animaties volgens de recepten van de bibliotheek voor.

Wij blijven tot uw beschikking voor andere suggesties volgens uw budget of uw smaak.

Deze animaties voor groepen, samengesteld volgens recepten van de Bibliotheek van de Gourmandise, zijn mogelijk vanaf maandag tot vrijdag (het weekend, op voorafgaande overeenkomst).

Wij bieden de maaltijd aan de chauffeur van de bus aan.

Een bevestiging van het aantal gereserveerde maaltijden moet ons minimaal 8 dagen van tevoren per post (Rue Gerée 10, B-4480 Hermalle-sous-Huy, België) of per e-mail bereiken. Zie onze algemene voorwaarden.

.