DE website voor fijnproevers, lekkerbekken en... schrokkoppen!

Kies in het menu, links.

Te noteren :

Van 29 november 2021 tot en met 27 februari 2022 zijn de Ferme castrale en zijn musea alleen open op afspraak - info [at] hermalle-sous-huy.be - 085 31 42 86, gezien pandemie, weersomstandigheden en een tekort aan vrijwilligers. Heropening op 5 maart 2022. Bedankt voor uw begrip.

L gastro dans nouvelle cahute 3 ;;; 2012 03 balade
Kookboeken te kopen!  

Geleide Lekkere wandelingen 2021

 

 


Op 26 november 2014 werd een petitie bij de Franstalige Belgen gelanceerd om de erkenning van de Friekotcultuur in België als orale en immateriële erfgoed te ondersteunen  - lees ons artikel (en anderen, in het Frans) op de Fritkot en de Belgische cultuur

In 2012-2013 en 2013-2014, waren Nicole Hanot en Charles Ménage verantwoordelijk voor cursus "Geschiedenis van de west kookboek tot de twintigste eeuw" van Executive Master in Food & Design van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Brussel / Arba-Esa / CIRPC.

Uit deze cursus komt een conferentie in het Frans voor verenigingen en groepen die kunt in het museum of in uw lokaal gebracht worden : Een ongebruikelijke conferentie die enkele mythes over de culinaire auteurs de nek omdraait ; ze laat u een zeer bijzonder literatuur ontdekken want "kookboek" is niet noodzakelijk synoniem met receptboek… En humor en verrassingen zijn altijd aanwezig ! De kwaliteit van de illustraties maakt u ook beter de hartstocht van bibliofielen waarderen.