Mensen in moeilijkheden of andersvalieden
zijn van harte welkom in de Ferme castrale en zijn musea.

 

article27-2009    chaisard-assiste   deficient-visuel   deficient-mentaux    deficient-auditif    marche-difficle   logo-cap48

Dank U de hele pagina te lezen, en contact met ons via telefoon 085 31 42 86 voorafgaand aan het bezoek te nemen om uw verblijf beter te organiseren.

cap48-trophee

Onze vereniging, de VVV van Hermalle-sous-Huy La Rawète, ontvangt op 26 januari 2010 de CAP48 Award voor Corporate citizenship 2009 voor "zijn zeer actief beleid van toegankelijkheid, ondanks de beperkte middelen".

De Ferme castrale is een oud gebouw, op een helling gebouwd.

De hoeve heeft twee ingangen waarvan er een is de traditionele toegang van het publiek:

het 132a chaussée Terwagne biedt toegang tot het hele gebouw, dus tot

      • de boekenmarkt,
      • de taverne en de musea, maar met een hoogteverschil van 3 tot 5 trappen.

Het 10 rue Gerée biedt toegang tot het binnenplein (mogelijke parking), tot de musea en tot een polyvalente zaal.  Deze toegang is op telephonische vraag geopend.

plan-handicap-nl

Het merendeel bezwaren van de hoeve, voor u, is gecompenseerd door de training van onze vrijwilligers die heten u welkom en zijn ter uwe beschikking.

Meer precies:

 

Algemene toegang tot hoeve en parking :


le-moins


Het binnenplein is met oude stenen geplaveid.


le-plus


Parkeren is gemakkelijk op het kerkplein dat een plateau met de Terwagnesteenweg vormt en waaruit de helling voor gehandicapten naar het portaal van de hoeve begint
.

Op afroep (085 31 42-86) bij uw aankomst op de Place des Combattants (kerkplein) kan uw auto of uw car door de toegang Geréestraat in de hoeve binnenkomen en op het binnenplein parkeren. Één van onze vrijwilligers zal u helpen verplaatsen.

 

handicap car dans cour 2008


Toegankelijkheid voor de musea


le-moins


Geen leiding in gebarentaal.


le-plus


Toegang vanaf de binnenplaats door een kleine hellend vlak. U kunt tijdens de bezoek blijven zitten. Twee gidsen zijn beschikbaar voor de gehandicapten en voor personen die moeilijk hebben te begrijpen.

 

2013 06 28 vis aveugles nh fer gaufre

 

 

Toegankelijkheid voor de taverne


le-moins

De taverne is lager gelegen dan 3 trappen in vergelijking met het binnenplein.

le-plus


U kunt in de polyvalente zaal (gelijkvloers met het Museum) of, als het weer het toelaat, op het terras bij de ingang van de Terwagne steenweg geserveerd worden.

 

2008 handicap terrasse

 

WC

le-moins


Er is geen specifiek WC voor minder valieden. Maar de toiletten zijn toegankelijk voor 90% van de mensen. De toegang is door de geplaveide binnenplaats.


le-plus


De grote ruimte van het toilet laat mogelijk de ingang van de rolstoel.

 

Toegankelijkheid voor de boeken- en rommel markt

 
le-moins

Toegang is mogelijk door de Terwagne steenweg, maar tussen de schuur en de taverne zijn er 5 trappen.
 
le-plus

De ingang van de schuur heeft een hellend vlak en de grond is helemaal begaanbaar. De service voor drankjes en snacks is operationeel op het terras bij mooi weer.

 

Article 27


le-plus


Onze vzw heeft een overeenkomst met de vzw artikel 27. Dit betekent dat de mensen in het bezit van een ticket artikel 27 een toegangsprijs voor het museum en voor de wandelingen van € 1,25 in plaats van de volledige prijs betalen.

 Geniet van uw bezoeken!

2008 handicap cour